Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак потвърди обещанието си за

...
Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак потвърди обещанието си за
Коментари Харесай

Риши Сунак за войната в Украйна: Тиранията никога няма да триумфира

Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак удостовери обещанието си за поддръжка за Украйна на втората годишнина от съветската инвазия, наблягайки, че „ тиранията в никакъв случай няма да победи “.

" Западните народи би трябвало да възобновят решимостта си да поддържат Киев против експанзията на съветския президент Владимир Путин. Това е моментът да покажем, че тиранията в никакъв случай няма да победи и да застанем до Украйна през днешния ден и на следващия ден. Готови сме да създадем каквото е належащо, толкоз дълго, колкото е належащо, до момента в който те надделеят. " - сподели Сунак, представен от Би Би Си.

Той похвали " смелостта на Украйна пред лицето на ужасните премеждия ", като сподели, че страната пази " самите правила на независимост, суверенитет и господство на закона, от които всички подвластен ".

През предишния месец Сунак даде обещание 10-годишно съглашение за съдействие в региона на сигурността сред Обединеното кралство и Украйна по време на изненадващо посещаване в Киев.

Той също по този начин разгласи 2,5 милиарда паунда (3,2 милиарда долара) нова военна помощ, с което общата поддръжка на Англия за военните старания на Украйна доближи близо 12 милиарда паунда.

" Когато Путин стартира своята противозаконна инвазия преди две години, свободният свят беше обединен в отговора си. Застанахме дружно зад Украйна. И на тази мрачна годишнина би трябвало да подновим решимостта си. " - акцентира английският министър председател.

Днес се навършват две години откогато Русия нахлу в своя комшия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР