Премиерът на Обединеното кралство Лиз Тръс е помолила британския крал

...
Премиерът на Обединеното кралство Лиз Тръс е помолила британския крал
Коментари Харесай

Лиз Тръс и Карл III са имали разногласия заради конференцията на ООН по климата

Премиерът на Обединеното кралство Лиз Тръс е помолила английския крал Чарлз III да откаже да участва на 27-ата Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата, която ще се организира в Шарм ел Шейх от 6 до 18 ноември тази година, оповестява The Sunday Times .

Според изданието английският монарх щял да изнесе тирада на среща на върха с присъединяване на международни водачи в Египет. Тръс обаче се противопоставила на проекта на краля, като му споделила това по време на визита в Бъкингамския замък през септември. Според вестника сходно решение ще усили напрежението сред премиера и новия монарх, макар че от Даунинг стрийт показаха, че срещата им е била топла и " не е имало скандал “.

Източник, непосредствен до Чарлз III, уточни, че кралят е " изцяло подготвен да тръгне “ и " ще бъде отчаян “, в случай че конференцията бъде пропусната. Страните в последна сметка " Се съгласиха, че може да има по-добри разновидности за първото държавно посещаване на краля “, добавя      държавният източник.

Както отбелязва Times, на фона на сходни решения има съмнения, че английското държавно управление може да поправя проектите си или изцяло да се откаже от задачата за реализиране на нулеви излъчвания на парникови газове до 2050 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР