Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви, че ако се

...
Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви, че ако се
Коментари Харесай

Борис Джонсън твърди, че вторият референдум за Брекзит, който лейбъристите планират, ще бъде „нагласен“

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън съобщи, че в случай че се организира втори референдум за Брекзит, както дава обещание опозиционната Лейбъристка партия, той ще бъде „ нагласен “, с цел да остане страната в границите на Европейския съюз, написа английското издание  The Independent, цитирано от Фокус .

Той сподели, на „ милиони “ спомагателни гласоподаватели, за които се чака, че ще бъдат скептично настроени към Брекзит, ще получат право на глас в нов референдум, в случай че подобен бъде извършен.

Изглежда министър председателят имаше поради догатките, че лейбъристите ще дадат право на глас на хора от Европейски Съюз с непознато поданство и юноши на възраст от 16 и 17 години.

В предизборната си акция Лейбъристката партия дава обещание, че ще понижи възрастта, след която жителите на страната ще могат да гласоподават на 16 години. Освен това лейбъристите желаят да дават право на глас на всички поданици на Англия, въпреки да не излиза наяве дали тези промени ще бъдат въведени в точния момент, с цел да окажат въздействие на нов референдум.

Ако завоюват изборите, лейбъристите считат да реализират ново съглашение за Брекзит с Европейски Съюз, след което да проведат ново допитване, в което жителите да решат дали утвърждават новата договорка и дали въобще желаят да изоставен Общността. Това се чака да се случи към юни 2020 година, при положение, че водачът на опозиционната партия Джереми Корбин стане министър председател.

По време на избирателен протест, Джонсън осъди проекта на Корбин да преразгледа съглашението му за Брекзит в границите на три месеца от изборите, които ще се проведат на 12 декември, след което да го гласоподава в референдум до шест месеца.

„ Ние ще имаме шест месеца или година за още един референдум по това необичайно съглашение, което той желае да реализира и аз мисля, че хората ще са ядосани за всичко това “, сподели министър председателят.

„ Мисля, че референдумът ще бъде нагласен по някакъв метод, като бъдат включени още милиони гласоподаватели, които евентуално ще гласоподават по този метод (за оставане в ЕС) “, добави Джонсън.

„ Мисля, че това ще провокира огромно публично неодобрение и не считам, че това е верният път напред “.

Коментарите на Джонсън повтарят думите на неговия консултант Доминик Къмингс, който по-рано допусна, че Корбин ще се съюзи с Шотландската национална партия (ШНП) и нейният водач Никола Стърджън в ново държавно управление, което да „ измами “, когато се организира ново допитване.

В своя блог, Къмингс съобщи, че алиансът сред Корбин и Стърджън ще си обезпечи по сходен метод милиони други гласове, които ще задържат страната в границите на Европейски Съюз.
„ Те не възнамеряват да губят още веднъж и безусловно написаха в своите предизборни стратегии, че ще излъгват на втори референдум “, твърди Къмингс.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР