Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън се очаква да обяви

...
Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън се очаква да обяви
Коментари Харесай

Делта вариант на Covid-19 отлага отпадането на ограниченията във Великобритания

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън се чака да разгласи през днешния ден отсрочване на премахването на ограничаващите ограничения против разпространяването на COVID-19 в страната поради възходящия брой на инфектираните с разновидността Делта, разпознат първо в Индия, съобщи Ройтерс.

Индийския вид е с 60% по-заразен от преобладаващите преди разновидности, и учени предизвестиха, че това може да провокира трета епидемиологична вълна в страната.

Ограниченията трябваше да бъдат анулирани най-рано на 21 юни според " пътната карта ", показана от Джонсън през февруари. Британските управляващи оповестиха през вчерашния ден за близо 7500 нови случая на ковид и осем умряли през миналото денонощие.

През предходната седмица е регистриран 50% растеж на новозаразените спрямо предходния седемдневен интервал. Между 2 и 8 юни са били признати в болница с 15% повече пациенти с ковид, в сравнение с през седмицата преди този момент.

Британското държавно управление се колебае дали да анулира противоепидемичните ограничения, макар че националната имунизационна акция против коронавирус е една от най-напредналите в света, отбелязва Ройтерс. Над 78% от пълнолетните поданици на Англия към този момент са получили най-малко една доза ваксина, а близо 56% са изцяло имунизирани.

Англия, с население от 66 млн. души, е записала общо над 4,5 милиона случая на ковид - индикатор, по който е на 7-о място в света. Починалите след заразяване са над 127 хиляди. Англия е европейската страна с най-вече смъртни случаи, свързани с ковид, само че с напредъка на имунизационната акция, броят на умрелите за денонощие бе редуциран до едноцифрено число.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР