Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън предложи новия си план

...
Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън предложи новия си план
Коментари Харесай

Новият план на Джонсън за Brexit: Без митнически проверки в Ирландия

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън предложи новия си проект за Brexit, ориентиран към унищожаване на нуждата от митнически инспекции на ирландската граница, съобщи AFP. Джонсън назова подкрепяния от Европейски Съюз метод „ мост за на никое място “.
Предложението за Brexit на английския министър председател Борис Джонсън предлага да се избегне ирландската граница, като се резервира Северна Ирландия в английската митническа територия и се цифровизират всички митнически процеси.
В проекта на Джонсън се споделя, че „ за придвижването на артикули сред Северна Ирландия и Ирландия ще бъде уведомявано благодарение на декларация “. Джонсън призна, че може да се правят „ дребен брой физически инспекции “ в търговски пространства или в други точки по веригата за доставки, а не на границата на члена на Европейски Съюз Ирландия със Северна Ирландия.
Документът беше показан в Брюксел през днешния ден. Правителството на Обединеното кралство се надява, че той ще бъде допустим и за двете страни и ще съблюдава съглашението от Разпети петък, което планува, че не би трябвало да има твърда граница сред Северна Ирландия и Република Ирландия.
Ако бъде признато, предлагането ще подсигурява, че след края на преходния интервал Северна Ирландия ще бъде напълно част от митническата територия на Обединеното кралство, а не митническата територия на Европейски Съюз. Всички митнически процеси, нужни за гарантиране на спазването на митническите режими на Обединеното кралство и Европейски Съюз ще се реализират по електронен път.
Документът „ планува основаването на общоостровна регулаторна зона на остров Ирландия, която да обгръща освен правила за санитарни, фитосанитарни (SPS) и селскостопански артикули, само че и всички артикули, като по този метод отстрани регулаторните инспекции за търговия със артикули сред Северна Ирландия и Ирландия. "
Демократическата партия на Северна Ирландия приветства предлагането на английския министър председател за отбягване на твърда ирландска граница като основа за съществени договаряния сред Англия и Европейски Съюз.
„ Тази оферта дава база на Европейски Съюз да продължи сериозните и непрекъснати задължения с държавното управление на Обединеното кралство, без риск за вътрешния пазар на Англия “, се споделя в нейно изказване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР