Премиерът на Нова Зелендия Джасинда Ардърн предложи на работодателите да

...
Премиерът на Нова Зелендия Джасинда Ардърн предложи на работодателите да
Коментари Харесай

Премиерът на Нова Зеландия предложи четиридневна работна седмица

Премиерът на Нова Зелендия Джасинда Ардърн предложи на работодателите да помислят за четиридневна работна седмица и други гъвкави разновидности за работа като метод за усилване на туризма и подкрепяне на заетите да разрешат непрекъснатите проблеми към намирането на баланс сред работата и персоналния живот, написа " Гардиън ".

На живо във " Facebook " Ардърн означи, че хората оферират всичко - от по-кратка работна седмица до повече неработни празнични дни. Целта е стимулиране на стопанската система и поощряване на туризма в Нова Зеландия, до момента в който в това време границите остават затворени за чужденци поради пандемията от ковид.

Неформалните мнения на министър-председателя въодушевиха новозеландците.

Според премиера доста жители ще пътуват по-често в страната, в случай че имат по-голяма еластичност в професионалния им живот.
" Чух доста хора да оферират да имаме четиридневна работна седмица. Това в последна сметка стои сред работодателите и служащите ", означи Ардърн и прикани хората да помислят върху това.

Международният валутен фонд предвижда стопанската система на Нова Зеландия да се свие с до 8% тази година, а безработицата може да надвиши 15 на 100 и даже да доближи до 30%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР