Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн заяви, че протестиращите, които

...
Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн заяви, че протестиращите, които
Коментари Харесай

Новозеландските власти втвърдяват позицията си спрямо протестиращите

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн съобщи, че протестиращите, които се опълчват на коронавирусните ограничавания, употребяват " заплашване и тормоз ", защото управляващите наподобява заемат по-строга позиция по отношение на колоната от стачкуващи, която нарушава спокойствието на столицата Уелингтън към този момент съвсем седмица.

Ардерн съобщи, че търпението на ръководещите се изчерпва. " Имам доста ясно мнение за протестиращите и за метода, по който организираха своя митинг, тъй като той мина оттатък шерването на мнение към заплашване и тормоз на хората към централен Уелингтън ", сподели тя. " Това не може да бъде толерирано. "
Демонстранти и ръководещи в Нова Зеландия си оповестиха " музикална война " (ВИДЕО)
Властите в Нова Зеландия се пробват да прогонят протестиращи против Covid рестриктивните мерки пред Народното събрание в Уелингтън с осъществявания на амер...
Прочети повече
Първоначално полицията разреши на протестиращите да разпънат палатки и да лагеруват на територията на новозеландския парламент, след което в четвъртък арестува 122 души и още веднъж се отдръпна. Миналата седмица броят на протестиращите спадна до няколкостотин души, само че през уикенда още веднъж се усили до към 3000 индивида.

Миналата седмица ръководителят на Народното събрание Тревър Малард се опита да накара протестиращите да се почувстват неловко, като включи пръскачките за тревни площи и пусна на повтаряне песни на Бари Манилоу отпреди десетилетия и шлагера от 90-те години " Макарена ".

В понеделник полицията сподели на протестиращите да реалокират нелегално паркираните си коли от така наречен " Конвой на свободата " допустимо най-скоро, като им предложи различен паркинг на близкия стадион.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР