Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн съобщи, че кабинетът е

...
Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн съобщи, че кабинетът е
Коментари Харесай

Правителството на Нова Зеландия с принципно решение за ограничаване на оръжията

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн заяви, че кабинетът е " изцяло единен " за реформиране на законодателството за владеене на огнестрелно оръжие след терористичната офанзива в Крайстчърч, само че излезе от срещата с министрите без съответни оферти за смяна на законодателството , написа " Гардиън ".

Очакваше се Ардърн да разгласи ограничения като възбрана на полуавтоматичните оръжия. Предложението за възбрана на полуавтоматичните оръжия беше обявено от основния прокурор Дейвид Паркър ден след клането, при което починаха 50 души.
 Христо Смоленов: Провокацията в Нова Зеландия е стратегическа
Христо Смоленов: Провокацията в Нова Зеландия е стратегическа

Повторението на моделът Брайвик ме тормози, призна специалистът

Но след дългото държавно съвещание Ардърн заяви, че до края на седмицата екипът й ще продължи да работи върху детайлите , откакто кабинетът реализира " кардинално " единодушие за смяна на законите. Споразумението беше реализирано единствено 72 часа след офанзивата, сподели тя и съпостави отговора на държавното управление с австралийските управляващи след убийството в Порт Артър през 1996 година, когато бяха убити 35 души, а 23 пострадаха.

Ардърн означи, че това не е просто законодателство и ще отнеме време.

Часове преди коментара на премиера най-големият интернет уебсайт за наддаване TradeMe забрани полуавтоматичните оръжия и " обвързваните " с тях аксесоари.
 Премиерът на Нова Зеландия получил манифеста на терориста минути преди офанзивата
Премиерът на Нова Зеландия получил манифеста на терориста минути преди офанзивата

Аз съм един от повече от 30 получатели на манифеста

В понеделник 18-годишен юноша е упрекнат за разпространяване на наличие с всеобщото ликвидиране. Съдът отхвърли да бъде пуснат под гаранция. Той разгласява фотография с една от нападнатите джамии със известия, които подбуждат към принуждение , написа New Zealand Herald.

Нова Зеландия безрезултатно се опита да промени законодателството за владеене на оръжие през 2005, 2012 и 2017 година

Ардърн разкри още, че ще бъде извършено следствие на събитията, довели до стрелбата, в това число придвижването на заподозряния, потреблението на обществените мрежи и дали изразеното безпокойствие от мюсюлмани е било взето на съществено.

Припомняме, стрелецът Брентън Тарант е посетил България през предходната година.
 Подозрителен пакет затвори летище в Нова Зеландия
Подозрителен пакет затвори летище в Нова Зеландия

Летището в Дънедин сега е затворено

Тя прикани притежателите на огнестрелно оръжие да предадат оръжията си и посъветва всеки , който има намерение да закупи оръжие да изчака няколко дни преди да се одобряват измененията, с цел да не влага средства на вятъра.

От компанията Gun City потвърдиха, че са продали четири оръжия на нападателя.

Гражданите на Нова Зеландия имат към 1,2 милиона огнестрелни оръжия , демонстрира изследване от 2017 година Това значи, че на глава от популацията Нова Зеландия има повече оръжия от Австралия, само че надалеч по-малко от Съединени американски щати, където се пада по повече от едно оръжие на човек. Законите за владеене на оръжие в Нова Зеландия като цяло не са променяни от 1992 година
 Нова Зеландия сподели, че всеобщите убийства в Съединени американски щати имат световни последствия
Нова Зеландия сподели, че всеобщите убийства в Съединени американски щати имат световни последствия

Съединени американски щати са преди всичко по интернационално влияние
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР