Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн прокара важно законодателство за

...
Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн прокара важно законодателство за
Коментари Харесай

Нова Зеландия отново поведе света – този път в борбата с климатичните промени

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн прокара значимо законодателство за климата в локалния парламент с историческа многопартийна поддръжка. Държавата се ангажира да понижи въглеродните излъчвания до нула до 2050 година и да извърши уговорките си към Парижкото съглашение за климата, написа " Гардиън ".

Законопроектът за отговор против климатичните промени е прокаран през днешния ден следобяд с поддръжката на дясноцентристката опозиционна Национална партия, макар че нито една от поправките на партията не беше утвърдена. Законопроектът е признат с 119 против един гласа.

Министърът за климатичните промени Джеймс Шоу съобщи, че законът, съгласно който Нова Зеландия ще поддържа световното стопляне под 1,5 градуса по Целзий, дава работна рамка на о стровната страна да се приспособява и да се приготви при климатична рецесия.

" Ние преди водихме света за нуклеарното разоръжаване и правото на дамите да гласоподават , в този момент ние водим още веднъж ", разяснява Шоу.

Премиерът Ардърн съобщи пред депутатите, че Нова Зеландия е " на вярната страна на историята " . " Напълно имам вяра и не преставам да заставам зад позицията си, че климатичните промени са най-голямото предизвикателство на нашето време ", безапелационна тя.

Бъдещите държавни управления на Нова Зеландия ще би трябвало да следват проекта за реализиране на задачата - нулеви излъчвания до 2050 година В закона е заложено и основаване на комисия за климатичните промени.

За реализиране на задачата са планувани два обособени проекта . Един за биологичния метан или създаденото от живите организми и различен за всички останали парникови газове.

Законодателството е приветствано от екологичните организации по света , които декларират, че Нова Зеландия управлява света с прагматичния си метод за битка с климатичните промени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР