Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн призна, че остава още

...
Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн призна, че остава още
Коментари Харесай

Една година от атентатите в Крайстчърч

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн призна, че остава " още доста да се направи ", с цел да бъдат разгромени белите расисти в страната - година откакто австралиец умъртви 51 богомолци в две джамии в Крайстчърч , съобщи Франс прес.

Международната общественост приветства премиера на Нова Зеландия за метода, по който тя се оправи с рецесията, поради нейното самообладание и съчувствието към потърпевшите , а също и поради самодейностите й по отношение на контрола над оръжията и против екстремисткото наличие в интернет.
 
Flowers and messages of support adorn New Zealand mosque for shooting anniversary via
— Reuters (@Reuters)

Днес обаче Джасинда Ардърн изрази страдание, че някои в Нова Зеландия към момента попадат в плен на концепциите на килъра от Крайстчърч, уверен последовател на концепцията за превъзходството на бялата раса.

" Наша отговорност е да премахнем освен тези хрумвания, само че и това, което им дава опция да съществуват. Остава още доста да се направи ", съобщи тя два дни преди церемониите, с които в неделя ще бъде маркирана първата годишнина от трагичното събитие.

Най-добрият метод да се уважи паметта на жертвите е да бъдат наказани расизмът, тормозът и дискриминирането, акцентира Джасинда Ардърн. Тя се причисли към близо хиляда богомолци на петъчната молитва в Крайстчърч, за която бяха пристигнали мюсюлмани от цялата страна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР