Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяви "извънредна ситуация в

...
Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяви "извънредна ситуация в
Коментари Харесай

Премиерът на Нова Зеландия обяви извънредна климатична ситуация

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн разгласи "извънредна обстановка в региона на климата ", като съобщи пред Народното събрание, че са нужни незабавни дейности в интерес на бъдещите генерации, предават международните информационни организации.

Ардърн сподели, че науката за изменението на климата е ясна и Нова Зеландия би трябвало да признае опасността.

Левоцентристкият водач съобщи, че провокациите, подбудени от световното стопляне, значат декларация на Народното събрание - акт, подхванат от повече от дузина други страни - е оневинен.

"В случаите, когато издаваме заявления, постоянно има заплаха за живота, опасност за собствеността и изключителни обстановки в гражданската отбрана ", сподели тя пред Народното събрание.

"Ако не реагираме на изменението на климата, ще продължим да имаме тези изключителни обстановки на нашите крайбрежия. "

Законодателите одобриха значително символичната изключителна декларация със 76 гласа против 43, откакто Ардерн ги прикани да поддържат хода.

"Гласувайте в поддръжка на тази декларация, бъдете от дясната страна на историята, бъдете част от решението, което би трябвало да предоставим групово за идващото потомство ", сподели тя.

Британският парламент стана първият в света, който разгласи изключителна климатична обстановка, като одобри предлагането през май предходната година, последван от близко от Ирландия.

Според The ​​Climate Mobilization, американска лобистка група, настояваща за сходни заявления, повече от дузина страни са последвали образеца им, дружно с 1800 локални управляващи в градовете и обитаемоте места в международен мащаб.

Групата твърди, че такива заявления съставляват сериозна първа стъпка за признание на мащаба на климатичното предизвикателство и ще подбуден дейности към превръщане на световното стопляне.

Десноцентристката опозиционна национална партия на Нова Зеландия отхвърли декларацията за изключителни обстановки в региона на климата, като я дефинира като "добродетелна сигнализация ".

"Това може да навреди на хората да мислят, че посредством оповестяване на изключителна обстановка нещо се е случило, а не се е случило ", съобщи националният водач Джудит Колинс. По думите му това е много погрешно и подвеждащо.

Миналата година Ардърн ангажира Нова Зеландия да стане неутрална до 2050 година и да генерира цялата си сила от възобновими източници до 2035 година

Тя също по този начин спря всички нови офшорни изследвания на петрол и газ във водите на Нова Зеландия.

Критиците обаче споделят, че държавното управление на Ардърн не е направило задоволително, с цел да усъвършенства репутацията на "чистата, зелена " Нова Зеландия, откогато тя встъпи в служба през 2017 година след мощна акция по екологични въпроси.

Проследяване на климатичните дейности - научна самостоятелна работа за оценка - прави оценка климатичните политики на Нова Зеландия за "недостатъчни ", с цел да реализиран задачите си по Парижкото съглашение за климата от 2015 година

Грийнпийс означи, че обещанието на Ардърн да обезврежда въглерода през 2050 година особено изключва един от главните източници на парникови газове в Нова Зеландия, метана, с цел да отбрани доходоносния селскостопански бранш.

Кампанията на "Грийнпийс " Кейт Симкок съобщи, че дейностите на Ардърн във връзка с климата не съответстват с нейната изразителност.
"Когато къщата гори, няма смисъл да удряте алармата, без да се борите и с пожара ", сподели тя.

"Борбата с пожара в Нова Зеландия значи справяне с излъчванията от селското стопанство ", добави още тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР