Премиерът на Нидерландия Марк Рюте ще се срещне с министър-председателя

...
Премиерът на Нидерландия Марк Рюте ще се срещне с министър-председателя
Коментари Харесай

Марк Рюте пристига за среща с Кирил Петков в София

Премиерът на Нидерландия Марк Рюте ще се срещне с министър-председателя Кирил Петков в понеделник. Двамата ще проведат среща на четири очи в София и ще вземат участие в пленарно съвещание на двете делегации. 

Преди това Рюте ще посети авиобазата " Граф Игнатиево " край Пловдив, където са ситуирани холандските изтребители F-35. Четири от най-модерните бойни самолети на въоръжение в света бяха изпратени в България в отговор на растящата съветска опасност към Украйна. Те ще пазят българското въздушно пространсто, част от източния фланг на НАТО, до края на този месец. Нидерландските дежурни екипажи, взаимно с българските си сътрудници, извършват задания по зона за дежурство във въздуха, прехват и визуално опознаване.

На срещата в София водачите ще беседват за опциите за задълбочаване на двустранните връзки, както и въпроси от европейския дневен ред, в това число войната в Украйна и прекъсването на доставките на съветски газ за България.

След съветската инвазия в Украйна, нидерландският министър председател изрази позиция около засилване на военното съдействие сред европейските съдружници.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР