Премиерът на Малта Джоузеф Мускат потвърди, че ще напусне поста

...
Премиерът на Малта Джоузеф Мускат потвърди, че ще напусне поста
Коментари Харесай

Премиерът на Малта потвърди, че напуска поста си

Премиерът на Малта Джоузеф Мускат удостовери, че ще напусне поста си като министър-председател при започване на идната година, измежду натрупващо се против него напрежение, обвързвано с убийството на журналиста Дафне Каруана Галиция, написа европейската редакция на списание Politico, представено от " Фокус ".
Мускат съобщи в свое изказване, че ще напусне и като водач на Лейбъристката партия на 12 януари, тъй че тя да може да избере нов водач и министър председател, което би трябвало да отнеме към месец. Междувременно Мускат съобщи, че ще продължи да служи като министър председател, с цел да обезпечи непоклатимост на страната.
„ Ще направя каквото би трябвало да се направи “, сподели той в изказването си.
„ Вярвам, че доверието, което ми показахте още е там и напущам с мисълта, че съм го запазил. Но този ход ще подсигурява запазването на наследството от икономическия напредък и обществената правдивост без казус “, сподели още той.
Неговия ход идва малко след апелите за неговата оставка от страна на фамилията на Галиция и хилядите протестиращи по-рано, откакто следствието разкри тесни връзки сред обвинените за убийството и екипа на премиера.
По-рано ръководителят на кабинета на Мускат Кейт Шембри и държавните министри на туризма и стопанската система подадоха оставките си.
Галиция, изтъкнат публицист и блогър от Малта, разследваше корупционните практики по високите етажи на властта и в обществото. Тя беше убита през октомври 2017 година, откакто кола-бомба беше детонирана пред жилището й.
Йорген Френч, малтийски предприемач, беше упрекнат по-рано в присъединяване в престъпна организация и съдействие в убийството, съгласно английската преса.
Малтийските лейбъристи разгласиха изказване, в което показаха „ цялостното си доверие “ в премиера, след незабавна среща сред депутатите на партията.
В свое лично изказване, Мускат отбрани работата си и съобщи, че ще се подсигури „ справедливостта да спечелва “ по това дело.
„ Всеки ден в последните две години аз поемах отговорностите и вземах решения. Взех тези решения с най-хубавите ползи по завършването на делото и съм уверен, че някои от тях бяха положителни, до момента в който други можеше и да са по-добри “, сподели той.
„ Нашите институции са мощни и те действат. Срам за всеки, който им се подиграва, защото (по този начин) той се подиграва на нашата страна “, сподели още министър председателят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР