Премиерът на Македония Зоран Заев заяви, че руски проруски бизнесмени

...
Премиерът на Македония Зоран Заев заяви, че руски проруски бизнесмени
Коментари Харесай

Руски бизнесмени саботират Македония

Премиерът на Македония Зоран Заев съобщи, че съветски проруски предприемачи пречат на интеграцията на страната в НАТО, заяви македонското издание „ Независен “.

През предходната седмица Македония получи публична покана за участие по време на срещата на върха на НАТО. Според Заев външни страни са вложили съществени средства, с цел да провокират конфликти в Македония. Тяхната цел е да спрат пътя на страната към НАТО.

„ Част от тези средства се отпускат на медии, а друга на младежи, които стачкуват и влизат в конфликти с полицията', съобщи Заев.

Той не посочи кой стои зад финансирането, само че посочи, че сега в ход е следствие. По-рано американското издание „ Ню Йорк Таймс “ заяви, че Русия е подготвила акция против македонското държавно управление, с цел да спре влизането на страната в Европейски Съюз.

Властите са получили сходна информация след разпити над участници в митингите. Русия намерено декларира, че не желае присъединението на още страни от района в НАТО.

Македония получи покана след разрешаване за разногласието за името на страната с Гърция. Това разреши и нейното участие в интернационалните групи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР