Премиерът на Македония Зоран Заев призова депутатите в парламента на

...
Премиерът на Македония Зоран Заев призова депутатите в парламента на
Коментари Харесай

Зоран Заев с неприлично предложение към опозиционната ВМРО-ДПМНЕ

Премиерът на Македония Зоран Заев прикани депутатите в Народното събрание на страната за " национално помиряване ".

Той също по този начин предложил на най-голямата опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ " прошка ". Заев е водач на ръководещия лявоцентристки Социалдемократически съюз на Македония.

По-конкретно, Заев е съобщи на опозиционните депутати, че в случай че гласоподават за конституционните промени в сходство с Преспанското съглашение (споразумението за името с Гърция, което не беше признато на референдума, тъй като изборната интензивност беше прекомерно слаба), те ще получат " прошка за техните членове, които са съдени поради конфликтите в Народното събрание, които станаха на 27 април предходната година ".

" Сега е моментът да извиним. Нека да извиним, когато е най-необходимо. Всички знаем, че пикът на раздялите и омразата беше на 27 април. Снимките с окървавени депутати обиколиха целия свят. Тук е шансът да извиним. Нека да стартираме от 27 април. Знам, че всичко си има цена. Готов съм да я платя. Няма бъдеще без амнистия тук в Народното събрание ", акцентира Заев пред македонските депутати.

Той повтори, че няма " по-добро съглашение от това, което беше реализирано с Гърция за новото име на Македония и всеки го знае ".

" Затова дано да използваме днешното парламентарно съвещание като опция за помиряване сред левицата и десницата в Македония след случаите от предходната година в законодателния орган ", добави министър председателят на Македония.

Заев счита, че днешното решение за приемане или отменяне на предлагането на държавното управление за конституционни промени, включваща смяна на конституционното име на Македония, е " исторически миг, за който ще приказват още веднъж и още веднъж бъдещите македонски генерации ". Заев прикани " всички депутати да си подадат ръце и да одобряват предоставяне на начало на смяна на конституцията, с цел да се подсигурява евроатлантическата интеграция на Македония ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР