Премиерът на Македония Зоран Заев очаква дата за референдума, въпросите

...
Премиерът на Македония Зоран Заев очаква дата за референдума, въпросите
Коментари Харесай

Заев вижда предсрочни избори, но при гаранции за референдум

Премиерът на Македония Зоран Заев чака дата за референдума , въпросите и характера, да бъдат подготвени до края на седмицата , оповестява МИА

" Очакваме да дефинираме тези въпроси с политическите водачи, представители на парламентарните партии до края на седмицата. Трябва да ги дефинираме, тъй като не остава доста време до 23 септември или 7 октомври , считани за планувани дати. Очаквам датата на референдума, въпросите и неговият темперамент да бъдат избрани тази седмица ", разяснява Заев по време на публично разкриване и създаване на цех на американска компания.

Премиерът има вяра, че настояването на опозицията ВМРО-ДПМНЕ за предварителни избори преди приемане в НАТО и Европейски Съюз заслужава внимание, в случай че се подсигурява сполучлив референдум .

 ВМРО-ДПМНЕ решени да проведат предварителни избори
ВМРО-ДПМНЕ решени да проведат предварителни избори

След вота ще пристигна ред и на участието в Европейски Съюз и НАТО

" Кога? Една година по-късно? Заслужава внимание. Преди една година бях в съпротива и знам, че си заслужава да се седне и да се разисква, несъмнено, в случай че се подсигурява сполучлив референдум. Ако ние успеем да реализираме нужната изборна интензивност и мотивираме жителите да излязат и да изразят отношение по този историческият въпрос, всички варианти са вероятни ", добавя Заев.

Според него, среща на водачите може да се организира, в случай че работните групи на парламентарните партии не реализиран съглашение до края на седмицата. " Трябва да решим процедурите до края на седмицата, жителите чакат отговори ", изяснява той.

Относно изказвания, че съветски предприемач оказва помощ на митингите в Македония , той изяснява, че идват от диалози сред полиция и протестиращи. " Знаете, тези млади момчета бяха привикани след нахлуване над служители на реда . По време на разпита и признанията им, те загатват съветски предприемач, който дава пари и по тази причина вземат участие в митингите ", отбелязва Заев.

Според него, Македония е дребна страна, която желае да построява другарски връзки с всички , в това число Русия.

" И още един път споделяме, че за Македония няма опция с изключение на участие в НАТО и Европейски Съюз. Ние в никакъв случай няма да позволим нарушавания на интернационалните контракти , заявления и резолюции, които Македония е подписала, тъй като това е въпрос на чест . Ние демонстрираме почитание по целия свят и желаеме да получим същото в Македония ", разяснява Зоран Заев.

 Хиляди честваха в 15 града в Македония поканата на НАТО за участие
Хиляди честваха в 15 града в Македония поканата на НАТО за участие

ВМРО-ДПМНЕ обаче жигосах тържествата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР