Премиерът на Ливан Сад Харири, на фона на протести в

...
Премиерът на Ливан Сад Харири, на фона на протести в
Коментари Харесай

Премиерът на Ливан със 72-часов ултиматум към опонентите си

Премиерът на Ливан Сад Харири, на фона на митинги в цялата страна, сложи 72-часов ултиматум на съперниците си да поддържат програмата му за промени, оповестява Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС.
В обръщението си към нацията той упрекна политическите сътрудници в неговото Правителство за национално единение, което включва иранската формация „ Хизбула “, че наново го блокират да организира промени.
Харири прикани за " ясни, решителни и дефинитивни решения ", свързани с препоръчаните от него структурни промени за възобновяване на мощно задлъжнялата стопанска система на Ливан.
В обръщението си към нацията той сподели, че ще подаде оставка, в случай че това не се случи, само че не беше безапелационен.
Хиляди стачкуват към този момент втори ден с искане за оставка на държавното управление. Вчерашните митинги в Бейрут убиха двама души и раниха десетки. Протестите бяха инициирани, откакто държавното управление разгласи желанието си да увеличи налозите, само че и поради корупцията на политиците.
Правителството разгласи положение на икономическа рецесия и търси метод за понижаване на недостига.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР