Премиерът на Ливан осъди опасната военна ескалация с Израел след

...
Премиерът на Ливан осъди опасната военна ескалация с Израел след
Коментари Харесай

Премиерът на Ливан бесен след още едно нарушение на суверенитета от Израел

Премиерът на Ливан осъди " рисковата военна ескалация " с Израел след къс конфликт на границата, при който еврейската страна употребява артилерия, осведоми Агенция Франс Прес.

" Израел още един път наруши суверенитета на Ливан ...при рискова военна ескалация ", написа Хасан Диаб в " Туитър ". Това е първата публична реакция на държавното управление по отношение на зародилия за малко спор в понеделник.
 Престрелка сред
Престрелка сред " Хизбула " и Израел

Клетка на " Хизбула " се е пробвала да премине границата

" Призовавам за нерешителност през идващите дни, тъй като се притеснявам, че нещата ще се влошат поради сериозното напрежение на границата ", акцентира той.

Израелската войска разгласи, че група от трима-петима въоръжени мъже е пресякла интернационално приетата " синя линия ", която разделя двете страни в противоречивия анклав Фермите на Шабаа. Ливан, Сирия и Израел имат искания към региона. Армията разясни, че " терористите " са се върнали в Ливан след престрелка и че израелските сили са стреляли с артилерия към Ливан като самозащита.

Израел упреква ливанската формация " Хузбила " за опита за навлизане. Днес израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели, че организацията е работила от името на Иран.
 „ Хизбула” не чака война с Израел
„ Хизбула ” не чака война с Израел

Атмосферата не демонстрира война...малко евентуално е атмосфера на война през идващите месеци

" Всичко, което се случва в този момент, е вследствие на дейностите на Иран и ливанските им " проксита " за военно подсилване в нашия район ", разгласи Нетаняху по време на посещаване на щаба на северното командване на израелската войска.

Но " Хизбула " отхвърля да е забъркана в обстановката.

Мироопазващите сили на Организация на обединените нации в района оповестиха, че проверяват случая.

Диаб упрекна Израел, че се пробва да " измененията разпоредбите на ангажимент ", които съществуват сред двете страни от края на едномесечна война през 2006 година Това е последният директен спор сред двете страни.

Ливанският водач също упрекна еврейската страна, че се пробва да промени мандата на мироопазващите сили на Организация на обединените нации преди да изтече идващия месец. Миротворците следят границата от 1978 година
 Израел удари в Сирия
Израел удари в Сирия

Сирийската държавна организация САНА заяви, че двама души са с леки наранявания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР