Премиерът на Косово заяви, че напрежението със Сърбия остава високо,

...
Премиерът на Косово заяви, че напрежението със Сърбия остава високо,
Коментари Харесай

Курти не е сигурен, че ще се срещне с Вучич в Брюксел

Премиерът на Косово съобщи, че напрежението със Сърбия остава високо, след по думите му " отвличането " на трима косовски спецполицаи в сряда.

Сърбия упорства, че законно е задържала служителите на реда на своя територия. В изказване на мироопазващата задача на НАТО - КейФОР, се споделя, че към този момент не е ясно къде тъкмо са били офицерите, когато са били арестувани.

Албин Курти приказва пред Euronews на форума Преспа в Северна Македония.

 
След присъдата от 30 дни в допълнение задържане под стража на нашите трима служители на реда, отвлечени в северната община Лепосавич на територията на Косово от специфични армейски елементи на Сърбия, това е доста напрегната обстановка, която би трябвало да проучвам и навреме да дам отговор на господин Борел, който изиска среща идната седмица.
Албин Курти – министър председател на Косово

Борел, висш представител на Европейски Съюз за външната политика, предложения водачите на Косово и Сърбия на незабавна среща в Брюксел.

 
Този район е доста дребен и всяко отрицателно влияние на отрицателни вести има отрицателни последствия в нашите страни.
Дритан Абазович – министър председател на Черна гора

„ Високопоставени чиновници от Западните Балкани от трибуната на форума в Преспа приканиха водачите на Косово и Сърбия да се върнат на масата за договаряния допустимо най-скоро и да намерят решение на казуса, който тежи на целия район “, предава Борян Йовановски – сътрудник на Euronews.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР