Премиерът на Косово Рамуш Харадинай подаде оставка заради призовката, която

...
Премиерът на Косово Рамуш Харадинай подаде оставка заради призовката, която
Коментари Харесай

Премиерът на Косово подаде оставка заради трибунала в Хага

Премиерът на Косово Рамуш Харадинай подаде оставка поради призовката, която е получил, да се яви пред Международния арбитражен съд в Хага, тъй като е обвинен за военни закононарушения.

Харадинай е някогашен пълководец на така наречен Армия за избавление на Косово (АОК), която води война за отделянето на Косово от Сърбия и превръщането му в независима страна.

" Беше ми препоръчан избор - да се явя като министър председател или като елементарен гражданин на Косово ", споделя министър председателят, представен от Агенция Франс Прес и организация “Фокус “. Той добавя, че е избрал да се яви като жител. Албанският президент Илир Мета разяснява, че се гордее с постъпката на някогашния министър председател, разгласи го за " воин " и изрази увереност в неговата непорочност.

Реакцията в Белград бе друга. Сръбският президент Александър Вучич дефинира оставката като " политически трик ", който цели да усили известността на Харадинай.

" Следващата седмица Харадинай ще отиде в Хага и ще се върне назад в границите на 48 часа като великия воин на албанците в Косово и неговата известност ще се удвои ", предвижда Вучич.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР