Премиерът на Косово Рамуш Харадинай подаде оставка и призова президентът

...
Премиерът на Косово Рамуш Харадинай подаде оставка и призова президентът
Коментари Харесай

Премиерът на Косово подаде оставка, призован е в Хага

Премиерът на Косово Рамуш Харадинай подаде оставка и прикани президентът Хашим Тачи да назначи изключителни парламентарни избори, съобщи РИА Новости

Харадинай е свикан да се яви пред Специален съд за военни закононарушения в Хага, с цел да дава отговор за дейностите си като пълководец на Армията за избавление на Косово по време на войната от 1999 година

„ Трябваше да избера дали да застана пред съда като министър председател или като елементарен жител. Предпочетох второто. За мен беше чест да послужвам на тази страна ”, съобщи Харадинай на ексклузивен брифинг. 

Косовският президент Хашим Тачи, министър председателят в оставка Рамуш Харадинай, вицепремиерът Фатмир Лимай, спикерът на Народното събрание Кадри Весели, Даут Харадинай, народен представител и брат на премиера, както и доста други членове на спечелилата парламентарните избори в Косово през юни, 2017 година са ветерани от Освободителната войска на Косово, оповестени от Белград за военопрестъпници.

Харадинай особено акцентира, че все още не се явява обвинен, свикан е на диалог, само че би навредило на страната да се яви в Хага в качеството си на министър председател. Той заявява желание да се кандидатира още веднъж при едни изключителни парламентарни избори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР