Премиерът на Косово Албин Курти поиска от европейските страни да

...
Премиерът на Косово Албин Курти поиска от европейските страни да
Коментари Харесай

Премиерът на Косово настоява за бързо членство в НАТО и ЕС заради руската инвазия


Премиерът на Косово Албин Курти изиска от европейските страни да одобряват Косово в Европейския съюз и НАТО, акцентирайки, че народът на Косово е угрижен, че съветският президент Владимир Путин ще се опита да провокира война в Западните Балкани, с цел да трансформира района в " полесражение със западните демокрации ", оповестява " Коха диторе " в обява, представена от Танюг.

Искаме да влезем в Европейски Съюз и НАТО, е декларирал Курти и е оценил, че това би било добре за народа на Косово, за републиката и за целия район и европейския континент. 

В изявление за английския Скай нюз Курти споделя, че страните от Европейски Съюз и НАТО би трябвало да бъдат отдадени на  унищожаване на съветското въздействие на Балканите.

Той подлага на критика в същото време Сърбия, която по думите му е останала единствената страна (в Европа), с изключение на Беларус, която не е въвела наказания против Русия.

Курти съобщи, че Сърбия продължава да отхвърля да признае Косово и в това време поддържа мощни връзки с Русия.

Той твърди, че огромна част от сръбското въоръжение е от дарения на Русия, а огромна част от съветските компании имат свои филиали в Сърбия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР