Премиерът на Киргизстан Кубатбек Боронов и председателят на парламента Дастанбек

...
Премиерът на Киргизстан Кубатбек Боронов и председателят на парламента Дастанбек
Коментари Харесай

Премиерът и председателят на парламента на Киргизстан подадоха оставка

Премиерът на Киргизстан Кубатбек Боронов и ръководителят на Народното събрание Дастанбек Джумабеков подадоха през днешния ден оставка, оповестиха Ройтерс и ТАСС.

По думите на представител на пресслужбата на киргизстанския парламент оставката на Джумабеков би трябвало да бъде утвърдена от депутатите, цитира Българска телеграфна агенция.

Президентът на Киргизстан Сооронбай Жеенбеков назова дейностите на опозицията, провела митинги след оповестяването на резултатите от парламентарните избори, опит за узурпиране на властта.

"Смятам това за нелегално завладяване на властта ", сподели президентът и добави: "Както демонстрират вчерашните събития, задачата на тези, които излязоха на протест и протестни акции, е освен анулацията на резултатите от изборите, а и дестабилизацията на обстановката в страната ".

"Днес към този момент е ясно, че в последна сметка всичко това има за цел да подам оставка ", съобщи Жеенбеков и добави: "От тази заран прекосяваме през нещо, което два пъти се е случвало в страната. Отново се връщаме към него. Призовавам всички страни за прекъсване на това ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР