Премиерът на канадската провинция Онтарио - Дъг Форд, обяви извънредно

...
Премиерът на канадската провинция Онтарио - Дъг Форд, обяви извънредно
Коментари Харесай

Премиерът на канадската провинция Онтарио обяви извънредно положение

Премиерът на канадската провинция Онтарио - Дъг Форд, разгласи изключително състояние в отговор на продължаващите две седмици блокади на водачи на камиони в символ на митинг против Covid рестриктивните мерки и налагането на имунизации.

Демонстранти не престават да блокират елементи от Отава и основен мост, по който е главният търговски път сред Канада и Съединените щати.

Премиерът Дъг Форд разгласи, че изключителното състояние ще направи противозаконна блокадата на основна инфраструктура и в случай че тази възбрана бъде нарушена, ще има тежки последици.

Демонстрантите са застрашени от затвор от 1 година и санкция от 100 000 $.

От своя страна канадският министър-председател Джъстин Трюдо, който не е в столицата, съобщи, че би трябвало да се постави завършек на окупацията на Отава и на ръководените от водачи на камиони блокади на жизненоважните търговски артерии със Съединените щати:

" Всичко е на масата, тъй като тази противозаконна активност би трябвало да завърши и ще завърши ", сподели той на конференция, обаче се въздържа да показа повече детайлности от съображения за оперативна сигурност.

В отговор на въпроси министър-председателят съобщи, че изпращането на армията за почистване на камионите от столицата и на трите гранични пункта в Алберта, Манитоба и Онтарио не е на дневен ред, като съобщи, че " сме надалеч от това да се постанова да викаме военни ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР