Премиерът на Канада Джъстин Трюдо поднесе публично извинение заради прегрешение

...
Премиерът на Канада Джъстин Трюдо поднесе публично извинение заради прегрешение
Коментари Харесай

Трюдо се извинява заради снимка от карнавал отпреди 18 години

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо сервира обществено опрощение поради " провинение " отпреди 18 години. Тогава той взел участие в тематичен карнавал, на който се появил с тюрбан и боядисано в кафяво лице. " Уличаваща " фотография с маскирания Трюдо беше оповестена от сп. " Тайм " по-рано същия ден.

На нея се вижда 29-годишният Трюдо, носещ тюрбан, тога и с мрачен грим, който покрива напълно лицето, ръцете и врата му. Според сп. " Тайм " тя е направена на тематично тържество през 2001 година, въодушевено от " 1001 нощ ". Снимката е била оповестена в годишното издание на частно учебно заведение във Ванкувър, където сегашният министър председател е преподавал при започване на 21-и век, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Облякох се в костюм на Аладин и сложих грим ", съобщи Трюдо пред медиите, представен от канадската телевизия Си Би Си. " Не трябваше да върша това. Трябваше да знам, че не трябва, само че не знаех. Наистина скърбя ", изясни той и добави, че тогава не е знаел, че това е расистка процедура

Разкайващият се Трюдо призна също, че си е поставил грим за шоу за нови гении, до момента в който е бил гимназист.

Лидерът на Консервативна партия на Канада Андрю Шиър съобщи, че фотографията потвърждава, че министър председателят е неспособен да ръководи страната, съобщи Ройтерс. " Бях извънредно шокиран и отчаян довечера, когато научих за дейностите на Трюдо ", акцентира консервативният водач в Квебек, където води акция за идните на 21 октомври национални избори. " Гримирането на лицето в кафяво е насмешка и демонстрация на открит расизъм. Това, което канадците видяха довечера, е човек с цялостна липса на преценка и честност и човек, който е неспособен да ръководи страната ".

Скандалът идва в миг, в който Трюдо се готви за тежка борба в предизборната акция за идните федерални избори този месец, макар процъфтяващата стопанска система и рекордно ниските нива на безработица. Канадският министър председател към този момент търпи остри рецензии за нарушение на етични правила поради абсурда с компанията Ес Ен Се-Лавален откакто някогашната министърка на правораздаването Джоди Уилсън-Рейбоулд съобщи, че й е бил оказван напън да разреши на предприятието да избегне правосъден развой по обвиняване в предоставяне на рушвет.

Canada PM Justin Trudeau apologises for dressing up in ‘brownface’ as Aladdin for 2001 party https://t.co/9OSRMHcJIgpic.twitter.com/knvxdSunCH

— Mothership.sg (@MothershipSG) September 19, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР