Премиерът на Канада Джъстин Трюдо определи нападенията, при които загинаханай-малко

...
Премиерът на Канада Джъстин Трюдо определи нападенията, при които загинаханай-малко
Коментари Харесай

Джъстин Трюдо: Нападенията в Канада с жертви и ранени са "ужасяващи и разтърсващи"

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо дефинира нападенията, при които загинаханай-малко 10 души, а други 15 бяха ранени, като " ужасяващи и разтърсващи ". Това е една от най-кървавите експанзии в Канада в последните години.





Първи сигнал за закононарушенията е бил подаден в 11,40 ч по Гринуич през вчерашния ден, в който с говорело за офанзива с хладно оръжие в Джеймс Смит Крий Нейшън. Последвали сигнали за още офанзиви там, както и за ранени и убити хора в прилежащия Уелдън. Първият от тези два града е с население 2500 души и към този момент разгласи изключително състояние поради офанзивите. Жителите на цялата провинция пък са приканени да не напущат домовете си.

Властите към този момент не знаят претекстовете за офанзивите, само че допускат, че някои от жертвите са взети на прицел от нападателите, а други са били атакувани на инцидентен принцип.

Най-малко 10 души бяха убити и към 15 бяха ранени при набези с хладно оръжие през вчерашния ден в две изолирани обитаеми места в Канада с преобладаващо радикално население.

Заподозрените за офанзивата са разпознати като Деймиън Сандерсън и Майлс Сандерсън, надлежно на 30 и на 31 години. Те са с черни коси и кафяви очи. Започнало е издирването им. Двамата са избягали с черен " Нисан Роуг ". Заподозрените били видяни в Реджина, провинциалната столица на Саскачеван, на 300 километра по на юг от местата на набези. Издирвателната интервенция се разпростря и в прилежащите провинции Манитоба и Алберта.

Десет натрупа са били открити в град Джеймс Смит Крий Нейшън и в прилежащия град Уелдън в западната канадска провинция Саскачеван, съобщи заместник-комисарят на Кралската жандармерия на Канада Ронда Блекмор. Около 15 ранени са откарани в разнообразни лечебни заведения, добави тя. Нападенията са били осъществени на няколко места.

В последните години Канада претърпя няколко сходни прояви на принуждение. През април 2020 година стрелец, показал се за служител на реда умъртви 22 души в Нова Скотия. През януари 2017 година 6 души бяха убити и 5 ранени при нахлуване на джамия в Квебек. През 2018 година водач на камион опустоши пешеходци в Торонто, като умъртви 10 души, а рани 16.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР