Премиерът на Канада Джъстин Трюдо изказа съболезнованията си към семействата

...
Премиерът на Канада Джъстин Трюдо изказа съболезнованията си към семействата
Коментари Харесай

Премиерът на Канада изказа съболезнованията си към близките на загиналите хокеисти


Премиерът на Канада Джъстин Трюдо изрече съболезнованията си към фамилиите и околните на жертвите от злополуката, която тази нощ лиши живота на минимум 14 млади хокеисти.

"Не мога да си показва какво претърпяват в този момент родителите им. Сърдечни съболезнования към всички, наранени от тази ужасна трагедия", написа политикът в микроблога си в Туитър.

Автобусът, пренасящ хокеистите на тима Хумболд Бронкос, тази нощ се удари в камион на вторичен път на 30 км. от град Тисдейл. Загиналите са на възраст сред 16 и 20 години.

"Загинаха доста млади момчета, тъкмо какъв брой още не са ни споделили. Случилото се е извънредно, това е същинска злополука. Майки и татковци чакат да чуят дали децата им са оцелели", сподели президентът на хокейния клуб Нипауин Хоукс, който трябваше да играе с Хумболд Бронкос. В рейса са пътували 28 индивида с водача, ранени са и другите 14, като трима от тях са в сериозно положение. Новината шокира цялата страна, в която хокеят е народен спорт. Единствената сходна покруса с рейс в Канада се е случила в същата провинция Саскачеван през декември 1986 година, когато са починали четирима хокеисти от тима на Суифт Кърънт Бронкос. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР