Премиерът на Израел заяви, че системата за ваксинация срещу коронавируса

...
Премиерът на Израел заяви, че системата за ваксинация срещу коронавируса
Коментари Харесай

Израел се отказва от зеления пропуск за COVID-19

Премиерът на Израел съобщи, че системата за имунизация против ковид в страната, наречена "зелен пропуск ", ще бъде прекратена, защото новите случаи на COVID-19 за денонощие не престават да понижават, оповестява Българска телеграфна агенция.

След среща със здравни чиновници през днешния ден Нафтали Бенет съобщи, че вълната от Омикрон в Израел „ е пречупена “ и че следва в допълнение понижаване на рестриктивните мерки поради ковид.

В Израел зеленият пропуск - цифров паспорт за имунизация - лимитира достъпа в закрити пространства и огромни събирания за хората, които не са преболедували COVID-19 или са получили най-малко три дози ваксина. Въпреки че броят на новите случаи остава висок, израелското министерство на опазването на здравето оповестява за постоянен спад на тежките случаи на COVID-19 след пика на вълната на Омикрон в страната по-рано през февруари.

Миналата година Израел побърза да имунизира по-голямата част от възрастното си население, откакто подписа договорка с Pfizer за продан на медицински данни в подмяна на непрекъснати доставки на дози. Около 48 на 100 от 9,4-милионното население на Израел са получили три дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech, откогато страната стартира имунизационната си акция в края на 2020 година

Над 72 % от популацията на страната са получили най-малко една доза. За изтеклите две години от началото на пандемията в Израел са умряли 9710 души с ковид.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР