Премиерът на Израел вече не търси правителство, което разчита на

...
Премиерът на Израел вече не търси правителство, което разчита на
Коментари Харесай

Нетаняху иска пряко избиране на премиера от народа

Премиерът на Израел към този момент не търси държавно управление, което разчита на външната поддръжка на партията Раам (Обединен арабски списък), съобщи той на конференция, заяви „ Джерусалем пост ”.
Нетаняху към този момент не вижда никакъв късмет да образува държавно управление, макар че към момента има намерение да резервира мандата си за сформиране на държавно управление, който завършва на 4 май, споделиха негови сътрудници.
Вместо това той ще търси директни избори за министър председател, които ще се случат, в случай че Ямина го поддържа, сподели Нетаняху.
" Нямаме потребност от Раам ", сподели той. „ Трябва ни директни избори, с цел да образуваме държавно управление. ”
На въпрос дали той осъжда многократните офанзиви против Раам от ръководителя на Религиозната ционистка партия Безалел Смотрич, Нетаняху отхвърли коментар, което ядоса депутатите от Раам.
„ Нетаняху знае адреса ни, в случай че желае да образува държавно управление “, сподели депутатът от Раам Саид Алхароми пред „ Джерусалем пост ”. „ Той знае, че би трябвало да ги ограничи. “
Запитан за опцията друга висша фигура на Ликуд, като ръководителя на Кнесета Ярив Левин, да образува държавно управление с него на ротационен принцип като министър-председател, Нетаняху сподели, че това „ ще пренебрегне волята на един милион гласоподаватели, които гласоподаваха, казвайки: Ликуд, воден от Нетаняху. "
Сътрудниците на Нетаняху обявиха, че той ще посвети останалата част от мандата си на атакуване и „ извеждане “ на водача на Ямина Нафтали Бенет, който се чака да направи опит за създаване на коалиция с водача на Йеш Атид Яир Лапид след края на мандата на Нетаняху.
 Нетаняху получи мандат за образуване на ново държавно управление на Израел Нетаняху получи мандат за образуване на ново държавно управление на Израел
Премиерът Бенямин Нетаняху получи от президента на Израел мандат за образуване на ново държавно управление на Израел след избори, които не излъ...
На конференцията Нетаняху упрекна Бенет, че е предотвратил образуването на дясно държавно управление „ заради персоналната му упоритост да бъде министър-председател със седем мандата “.
Ямина искаше да има дясно държавно управление, само че провеждането на пети избори за малко повече от две години не беше алтернатива, съобщи ръководителят на фракцията на Ямина Айелет Шакед на конференцията.
Нетаняху се срещна във вторник със Смотрич и го прикани да поддържа законопроекта за директни избори за министър-председател, импортиран от дерутат от партията Шас.
Лапид осъди апела на Нетаняху за директни избори, като го назова " тактичност за закъснение " и че Израел не се нуждае от нови избори.
Лапид се сблъска с рецензии от лагера против Нетаняху във вторник от страна на народен представител, който го упрекна, че не е финализирал договорка с Бенет. Разликите сред Лапид и Бенет остават необятни във връзка с състава на бъдещото държавно управление, метода на разпределение на портфейлите и кой от тях би трябвало да получи идващия мандат за сформиране на държавно управление от президента Рувен Ривлин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР