Премиерът на Израел в сряда отхвърли предложението на Хамас за

...
Премиерът на Израел в сряда отхвърли предложението на Хамас за
Коментари Харесай

Нетаняху отхвърля предложението за прекратяване на огъня и сделка за заложници с Хамас

Премиерът на Израел в сряда отхвърли предлагането на Хамас за преустановяване на огъня и съглашение за освобождение на заложници, като ги назова „ илюзия “.

Неговата твърда позиция евентуално ще усложни напъните за реализиране на договорка сред двете страни, което в последна сметка може да облекчи опустошителния спор в Газа и да върне израелските заложници вкъщи.

Нетаняху даде обещание да продължи войната на Израел против Хамас, която тече към този момент пети месец, до момента в който реализира „ безспорна победа “.

Планът на Хамас планува пауза от четири месеца и половина в боевете, по време на която всички заложници ще бъдат освободени и Израел ще изтегли войските си от Газа. Това обаче на процедура би оставило палестинската въоръжена група на власт, сюжет, на който Израел се опълчва.

„ Отдаването на лъжливите претенции на Хамас, които чухме в този момент, освен няма да докара до освобождение на пленниците, то просто ще провокира ново кръвопролитие “, сподели Нетаняху на вечерна конференция, излъчена по националната телевизия.

Критиките към премиера на Израел нарастват в страната, като фамилиите на заложници притискат държавното управление да промени метода си, с цел да обезпечи освобождението на техните близки.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР