Премиерът на Израел предлага идея за оптичен кабел за свързване на Азия и Близкия изток с Европа

...
Премиерът на Израел предлага идеята за изграждане на инфраструктурни проекти
Коментари Харесай

Премиерът на Израел предлага идеята за изграждане на инфраструктурни проекти като оптичен кабел свързване на страни в Азия и Арабския полуостров с Европа чрез Израел и Кипър

От МЕНЕЛАОС ХАДЖИКОСТИС Associated Press 3 септември 2023 г., 14:02 ч. Саудитска Арабия.

„An пример и най-очевидният е връзка с оптични влакна. Това е най-краткият път. Това е най-безопасният маршрут. Това е най-икономичният маршрут“, каза Нетаняху след разговори с президента на Кипър Никос Христодулидес. част от нарастващото сътрудничество в областта на енергетиката в резултат на откритията на значителни находища на природен газ в икономическите зони на Израел и Кипър.

Нетаняху повтори, че той и Христодулидес търсят за изпълнение на плановете за 2000-мегаватов подводен електрически кабел, известен като EurAsia Interconnector, свързващ Израел с Кипър и Гърция, който има за цел да действа като резервно захранване за енергийни доставки както за Израел, така и за Кипър.

„Искате да бъдете свързани с други източници на енергия, които могат да позволят по-оптимално използване на мощността или да ви дадат енергия, когато има повреда в собствената ви страна, “, каза Нетаняху. „Това е нещо, което обсъждаме сериозно и се надяваме да постигнем.“

Друга енергийна връзка включва кипърско предложение за изграждане на тръбопровод, който да пренася природен газ в морето както от Израел, така и от Кипър до източносредиземноморската островна нация, където ще бъде гориво за генератори на електричество или потенциално ще бъде втечнено за износ с кораби. енергийна диверсификация в светлината на войната на Русия в Украйна, Кипър и Израел се стремят да развият „надежден енергиен коридор“, свързващ източносредиземноморския басейн с Европа чрез проекти, включващи газопроводи и заводи за преработка на втечнен природен газ (LNG).

Нетаняху каза, че правителството му напълно подкрепя европейско решение за създаване на регионален противопожарен център в Кипър, от който могат да се изпращат самолети и друга технология, за да помогнат за гасенето на пожари в съседните държави.

„Климатът няма да стане по-хладен. Ще стане по-горещо. И с, знаете ли, със загряването на нашия регион и на земното кълбо, пожарогасенето става наистина важно нещо. Мисля, че можем да го направим по-добре заедно“, каза израелският лидер.

Разговорите между Христодулидес и Нетаняху предшестват тристранна среща с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис в понеделник .

От 2016 г. подобни срещи между лидерите на трите държави се превърнаха в основен елемент от това, което те казаха, че са процъфтяващи връзки, които Нетаняху описа като „дълбоко приятелство, както лично , но също и между нашите нации“, което е „реално“ и „отдавна закъсняло“.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР