Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху запозна руския президент Владимир Путин

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху запозна руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Нетаняху и Путин обсъдиха сделката на века за Близкия изток

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху срещна съветския президент Владимир Путин в Москва с американския проект за Близкия изток, оповестяват медии.

Нетаняху дойде през днешния ден в съветската столица след посещаване във Вашингтон, където президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разкри дълго чакания кротичък проект за Близкия изток.
 Тръмп даде и ножа, и хляба в ръцете на Нетаняху
Тръмп даде и ножа, и хляба в ръцете на Нетаняху

Самият проект на Доналд Тръмп е надалеч от това да бъде " договорката на века ", тъй като по-скоро наподобява на извиване на ръце, в сравнение с постигането на компромис и консенсус. А и е по-вероятно да докара до нови спорове, в сравнение с до мир.

По време на срещата с Путин в Кремъл, Нетаняху разказа визитата си в съветската столица като знак на " в допълнение подсилване на връзките " и означи, че желае да чуе позицията на президента на Русия за проекта на Съединени американски щати.

" Вие сте първият водач с който беседвам след визитата ми във Вашингтон за съглашението на века на Тръмп. Мисля, че тук има нова опция, може би даже неповторима опция ", разясни Нетаняху.

Планът на Тръмп дава на Израел надзор над еврейските селища на Западния бряг и стратегическата Йорданска котловина и афишира Йерусалим за " неделима столица " на Израел. Палестинците отхвърлиха проекта.
 Тръмп призна суверенитета на Израел над всички еврейски селища, хвали се Нетаняху
Тръмп призна суверенитета на Израел над всички еврейски селища, хвали се Нетаняху

Тръмп " опроверга огромната неистина "

Премиерът също благодари на Путин за " бързото " решение да помилва израелско-американската гражданка Наама Исахар, която беше наказана в Русия за владеене на марихуана.

Исахар лежа 10 месеца в съветски затвор преди да бъде помилвана. 27-годишната беше наказана на 7,5 години затвор за близо 10 година марихуана, открити в багажа й по време на директно прекосяване през летището в Москва. Тя се прибирала в Израел от Индия.

" Имаме опция да кажем няколко думи за нашите двустранни връзки ", съобщи от своя страна Путин, само че не загатна проекта за Близкия изток по време на късото си изявление.

Руският водач пожела триумф на Наама Исахар и фамилията й. Той разясни, че дамата е освободена поради напъните на майка й, само че два пъти загатна, че в нея са били открити опиати.

Владимир Путин също благодари за събитията в памет на починалите при Холокоста по време на визитата му в Израел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР