Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху сключи предварително предизборно споразумение с

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху сключи предварително предизборно споразумение с
Коментари Харесай

Нетаняху сключи предизборна сделка с крайнодесни партии

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху подписа авансово предизборно съглашение с две религиозно-националистически партии в опит да сплоти твърдолинейния си блок преди изборите през април, осведоми АП.

От партията на Нетаняху " Ликуд " оповестиха, че ще запазят 28-то място в парламентарната листа за партия " Еврейски дом " и ще й подсигуряват два министерски поста в бъдещето държавно управление, в случай че се сплоти с партия Оцма ле Исраел ( " Мощен Израел " ). В " Мощен Израел " влизат религиозни националисти, които се показват като наследници на неразрешеното придвижване " Ках " , което настояваше за изпъждане на палестинците от Израел.

Последните социологически изследвания демонстрират, че " Ликуд " ще завоюва към 30 места в 120-членния парламент, до момента в който " Мощен Израел " и Еврейски дом " има възможност да не получат задоволително поддръжка, с цел да влязат в законодателния орган.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Нетаняху е отменил среща с съветския водач Владимир Путин поради вътрешнополитическата обстановка в еврейската страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР