Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху призова за налагане на санкции

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху призова за налагане на санкции
Коментари Харесай

Нетаняху зове за налагане на санкции на Международния наказателен съд

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху прикани за налагане на наказания на Международния углавен съд и хората, които работят в него, написа " Гардиън ".

Преди месец основният прокурор на съда разгласи, че има намерение да проверява Израел за военни закононарушения.

" Мисля, че всеки би трябвало да се надигне против това ", сподели Нетаняху в изявление за Trinity Broadcasting Network, най-голямата християнска телевизионна мрежа в света.

" Правителството на Съединени американски щати при президента Тръмп приказва твърдо против Международния углавен съд за тази подигравка и аз приканвам всички ваши фенове да създадат същото. Да изискат съответни дейности, наказания против Международния съд - против чиновниците, прокурорите, всички ", прикани министър-председателят.

Преди няколко месеца Вашингтон употребява сходна тактичност за блокиране на настрана евентуално следствие на съда поради дейности на американските бойци в Афганистан. Вашингтон разгласи през март, че няма да издаде входни визи за представителите на съда и по-късно анулира визата на основния прокурор на съда Фату Бенсуда.

По-късно съдиите отхвърлиха да стартират следствие на Съединени американски щати , като се позоваха на неналичието на съдействие от забърканите страни, в това число, афганистанските управляващи, талибаните и американците.

Не е ясно дали Нетаняху има намерение да не пуска представители на съда в израелската страна , което може да попречва следствието, тъй като Израел управлява достъпа до Западния бряг и Йерусалим.

Фату Бенсуда има намерение да проверява произшествия по време на войната в Газа сред Израел и Хамас през 2014 година Отделно тя счита, че израелските управляващи евентуално са направили военни закононарушения със заселническата си политика на Западния бряг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР