Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху призова основния си съперник Бени

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху призова основния си съперник Бени
Коментари Харесай

Нетаняху с изненадващ призив за правителство на единството с Бени Ганц

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху прикани главния си противник Бени Ганц да образуват държавно управление на единството в страната след вота, при който няма явен победител, осведоми " Ройтерс ".

Говорител на Ганц, водач на лявоцентристката партия " Синьо и бяло ", не е коментирал изненадващото предложение на Нетаняху, водач на дясната партия " Ликуд ".

Променената тактика отразява отслабналата позиция на Нетаняху, откакто не съумя да получи болшинство на вота във вторник.

" По време на предизборната акция приканих за съставяне на дясно държавно управление, само че за мое страдание изборните резултати демонстрират, че това не е допустимо ", сподели Нетаняху.

" Бени, ние би трябвало да съставим държавно управление на единството най-рано през днешния ден. Страната чака от нас, от нас двамата, да покажем отговорност и че търсим съдействие ", означи министър председателят.

В сряда Ганц съобщи, че се надява на " положително, мечтано държавно управление на единството ". Но в това време той изключва коалиция с партията на Нетаняху, защото министър председателят е упрекван в корупция.

При 97% от преброените бюлетини " Синьо и бяло " печели 33 от 120-те места в Кнесета. " Ликуд " получава 31 места. Воденият от Нетаняху блок, в който влизат крайнодесни и ултраортодоксални партии, сега събира 55 места. Лявоцентристкият блок държи 57 места.

Партията на Авигдор Либерман се чака да получи осем места. " Нашият дом Израел " на Либерман е ключът за сформиране на държавно управление. В сряда сутринта той повтори поддръжката си за " необятно държавно управление на демократичното единение ", в което да вземат участие " Ликуд ", " Синьо и бяло " и " Нашият дом Израел ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР