Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху пристигна тази вечер в столицата

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху пристигна тази вечер в столицата
Коментари Харесай

Нетаняху пристигна в Унгария

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху дойде довечера в столицата на Унгария Будапеща, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

Утре Нетаняху ще има среща с унгарския министър председател Виктор Орбан, а в сряда в унгарската столица за среща с него ще дойдат и ръководителите на останалите страни от Вишеградската четворка (Словакия, Чехия и Полша). Посещението на Бенямин Нетаняху в Унгария бе предшествано от бурна дискусия на унгарските управляващи с еврейската общественост в тази страна, която с към 100 000 души е една от най-многобройните в Европа. Унгарските евреи укоряват консервативното дясно държавно управление на Виктор Орбан, че подклажда антисемитизма с акцията си против американеца Джордж Сорос, който по генезис е маджарски евреин. Неговото полузасмяно, полугримасничещо лице бе разлепено на плакати из цялата страна в продължение на две седмици, с цел да се осъдят хипотетичните му дейности в поддръжка на имиграцията, напомня Агенция Франс Прес.

В събота акцията против Сорос завърши публично, само че доста от плакатите с неговата фотография, могат към момента да се видят по улиците на Будапеща, добавя АП. На 8 юли израелският дипломат в Унгария прикани за завършек на акцията против Сорос. Ден по-късно обаче израелското министерство на външните работи разгласява изказване, в което сподели, че показва страдание поради всеки израз на антисемитизъм, само че не се стреми да "делегитизимира " рецензиите против Сорос, обвинявайки го, че "постоянно подкопава " държавното управление на Израел. Сорос поддържа групи, които твърдолинейното израелско държавно управление възприема като незаслужено сурови в рецензиите си към еврейската страна и подкрепящи палестинските гледни точки, отбелязва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР