Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху предложи лидера на Нова десница

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху предложи лидера на Нова десница
Коментари Харесай

Нетаняху предложи Нафтали Бенет за военен министър

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху предложи водача на " Нова десница " Нафтали Бенет на позицията министър на защитата, написа " Таймс ъв Израел ".

Израелската медия отбелязва, че този ход се преглежда като опит да се попречи на Бенет да се причисли към държавно управление, водено от лявоцентристката партия " Синьо и бяло ".

От " Ликуд ", партията на Нетаняху, разясниха, че министър председателят, който също извършва длъжността боен министър, се е срещнал с Бенет тази заран и по време на диалозите е предложил на водача на " Нова десница " да поеме ресора. Партията разясни, че назначението на Бенет на поста ще бъде подложено на гласоподаване на идната среща на кабинета.

От " Нова десница " одобриха предлагането, като прибавиха, че Нетаняху също е предложил партията да вземе две по-малки министерства, на земеделието и по въпросите на диаспората, или единствено военното ведомство.

Израел е в политическа рецесия след изборите през тази година, при които нито една партия не получи болшинство. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР