Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху оттегли молбата си за имунитет

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху оттегли молбата си за имунитет
Коментари Харесай

Нетаняху оттегли искането си за имунитет срещу съдебно преследване

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху отдръпна молбата си за имунитет от правосъдно гонене часове преди Народното събрание да стартира да преглежда въпроса, оповестяват медии.

Нетаняху, който е на посещаване във Вашингтон преди Доналд Тръмп да разгласи дълго чакания кротичък проект съобщи, че е решил " да не разрешава на тази мръсна игра да продължава " . Той изрази позицията си със известие във " Facebook ".
 Нетаняху разгласи победа като водач на Ликуд
Нетаняху разгласи победа като водач на Ликуд

Нов остарял водач в Израел

Парламентът на Израел, Кнесет, трябваше да се с ъбере и да разиска образуване на комисия за дебатиране на молбата за имунитет на премиера . Дори и след решението Народното събрание ще заседава.

Очакваше се Кнесетът да отхвърли молбата на Нетаняху, което би било сериозен удар за премиера преди предварителните парламентарни избори на 2 март - третите за по-малко от година. Партия " Ликуд " на премиера възнамерява да бойкотира днешното съвещание.
 Нетаняху сдава четири министерства
Нетаняху сдава четири министерства

Нетаняху разгласи, че ще подаде оставка като министър на опазването на здравето, обществената активност, диаспората и земеделието

Решението на премиера разрешава да продължи правосъдната процедура против него . Той е упрекнат в машинация, рушвет и нарушение на доверието по три обособени случая.

Първият случай, прочут като Случай 1000, е обвързван с приемане на дарове, в това число пури, шампанско и бижута от милиардери, измежду тях е австралийският крал на хазарта Джеймс Паркър, в подмяна на услуги. При Случай 2000 Нетаняху е упрекван в скрито съглашение с топ израелския вестник Yedioth Ahronoth за да се навреди на конкуренцията на медийния пазар в подмяна на позитивно отразяване на ръководството на министър-председателя.

Третият и най-скандален случай е Случай 4000. Той е обвързван с регулаторни промени за стотици милиони $ в интерес на телекомуникационната компания Bezeq в подмяна на позитивно отразяване на Нетаняху в новинарския уебсайт Walla News, субсидиран от компанията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР