Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху остро разкритикува ЕС по време

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху остро разкритикува ЕС по време
Коментари Харесай

Нетаняху с остро изказване за ЕС при неизключен микрофон в Будапеща

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху остро разкритикува Европейски Съюз по време на закрита среща в унгарската столица Будапеща тази заран, написа " Аарец ".

Нетаняху съобщи пред министър председателите на Унгария, Чехия, Полша и Словакия, че държанието на Европейски Съюз към Израел е откачено.

 Вишеградската четворка и Израел се сближават
Вишеградската четворка и Израел се сближават

Те ще се борят с тероризма

Въпреки че срещата беше при закрити врата, случайно изявлението на израелския водач беше чуто от репортерите по предадените им от уредниците на срещата слушалки, въпреки че няколко минути по-късно от екипа на Нетаняху откриха пропуща и стопираха микрофоните.

Европейският съюз е единствената асоциация от страни в света, която слага условия в връзките си с Израел...във всяка област, политически условия. Европейски Съюз е единственият. Никой различен не го прави, оплака се Нетаняху.

" Това е безумно. Наистина безумно ", продължи той, имайки поради настояването на Европейски Съюз да подписа съглашение за асоцииране с Израел при избрани условия, свързани с мирния развой.

" Не става въпрос за моя интерес. Говоря за интереса на Европа ", добави той.

" Ние имаме специфични връзки с Китай. И те не ги е грижа. Те не се интересуват от политически въпроси. Премиерът на Индия Нарендра Моди съобщи, че желае вода за народа си. Откъде ще я взема? Рамала? Не ", разясни той, допълвайки, че израелските крави създават повече мляко от всички други по света - двойно повече от европейските междинни нива.

Нетаняху помоли водачите на страните от Централна Европа " да ни оказват помощ и да оказват помощ на Европа да форсира съглашението за асоцииране с Европейски Съюз ".

Според него " Европейски Съюз подкопава сигурността си с подкопаването на Израел. Европа подрива напредъка си, защото подкопава връзката си с израелските нововъведения посредством безразсъден опит да сътвори условия ".

Унгарският министър председател Виктор Орбан го прекъсна и се разсмя: " Господин Нетаняху, Европейски Съюз е даже по-уникален. Европейски Съюз слага условия на тези, които към този момент са в Европейски Съюз, освен на страни извън ".

Нетаняху отговори от своя страна, че Европа би трябвало да реши дали желае да продължи да съществува и да процъфтява, или да се свие и да изчезне.

" Не съм доста политически правилен. Знам, че това е шокиращо за някои от вас. Това е смешка. Но истината си е истина ", посочи израелският водач.

" Ние сме част от европейската просвета. Европа свършва в Израел. В Източен Израел няма повече Европа. Ние нямаме по-големи другари от християните, които поддържат Израел по света. Не единствено евангелистите. Ако отида в Бразилия, аз ще бъда приветстван с повече възторг, в сравнение с в централата на партия " Ликуд ", продължи израелският водач.



За американската политика в Близкия изток израелският водач нападна някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама. " Имахме огромен проблем със Съединени американски щати. Мисля, че в този момент е друго. По отношение на Иран в този момент има по-твърда позиция. Съединени американски щати са по-ангажирани в района и правят повече бомбардировки в Сирия. Това е позитивно нещо. Мисля, че сме добре във връзка с ДАЕШ ( " Ислямска страна " ). Но не сме добре с Иран ", разяснява той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР