Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обяви, че Израел ще продължи

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обяви, че Израел ще продължи
Коментари Харесай

Израел ще продължи ударите срещу Иран в Сирия

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху разгласи, че Израел ще продължи военните си интервенции в Сирия, откакто Русия разгласи, че ще достави усъвършенствана противовъздушна система на съюзничката си Сирия, оповестява " Ройтерс ".

" Ще продължим да действаме, с цел да предотвратим военното подсилване на Иран в Сирия, а също по този начин ще продължим военната съгласуваност сред израелските въоръжени сили и съветската войска ", разяснява Нетаняху пред публицисти преди да се качи на самолета за Ню Йорк, където ще взе участие на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Русия съобщи в понеделник, че ще даде противовъздушна ракетна система С-300 на Сирия в границите на идващите две седмици, макар безапелационните възражения от страна на Израел, седмица откакто Москва упрекна Израел, че косвено е провокирал свалянето на съветския боен аероплан в Сирия.

Русия, която подкрепя режима в Сирия против бунтовниците и терористите, съобщи, че сирийските противовъздушни батареи са свалили нейния разследващ аероплан Ил-20 по простъпка, малко откакто израелски самолети са нанесли удари по намиращ се наоколо боен обект.

Москва упрекна Израел в основаването на рискови условия, които са предизвикали случая.

Израел, който неведнъж е правил въздушни удари в Сирия по време на войната, съобщи след случая, че ще работи за ограничение на конфликтите на своите интервенции с съветските сили, само че няма да ги приключи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР