Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обяви, че ако бъде преизбран,

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обяви, че ако бъде преизбран,
Коментари Харесай

Нетаняху се зарече да анексира долината на река Йордан, ако бъде преизбран

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху разгласи, че в случай че бъде избран отново, ще анексира долината на река Йордан, която е част от окупирания Западен бряг и дом на израелски селища, оповестяват международните осведомителни организации.

Изказвайки се по време на конференция в Рамат Ган, израелският министър председател даде обещание да " приложи израелския суверените т " в долината на Йордан, която той дефинира като " нашата източна граница, нашата отбранителна стена ".

Анексирането на долината на река Йордан ще бъде първата стъпка на Нетаняху, в случай че бъде определен през идната седмица, посочи той, с още искания за територия, които ще дойдат след публикуването на дълго чакания кротичък проект сред Израел и Палестина на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Нетаняху назова проекта " историческа опция " да се контракти бъдещето на района с Тръмп.

Макар да се намира на палестинска територия, сега регионът е под цялостен израелски надзор, като това датира от подписването на Споразуменията от Осло от Организацията за избавление на Палестина (ООП) и Израел през 1993 и 1995 година Долината на река Йордан съставлява 60 % от територията на Западния бряг, само че е рядко обитаема .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР