Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обеща днес да продължи да

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обеща днес да продължи да
Коментари Харесай

Нетаняху обвини полицията в "лов на вещици"

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху даде обещание през днешния ден да продължи да ръководи страната. Той сподели това, откакто полицията предложи на основния прокурор да му повдигне обвинявания по отношение на две следствия, предадоха международните организации.

Нетаняху съобщи, че не е направил нищо неправилно. " Ще продължа да ръководя Израел отговорно и почтено ", сподели той в телевизионно послание. Нетаняху напомни, че против него до момента са осъществени 15 инспекции и всички са били безрезултатни, добавя ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. Нетаняху упрекна полицията, че се е впуснала в " лов на вещици ", добавя " Асошиейтед прес ".

Премиерът, представен от Би Би Си, дефинира изказванията на полицията като " безпочвени " и увери, че те " няма да доведат до нищо ", даже прокуратурата да се задейства. " Сигурен съм, че на идващите избори ще си върна доверието Ви, с Божията помощ, " сподели още той. Изборите би трябвало да са следващата година, въпреки някои израелски медии да настояват, че вътрешнополитическото напрежение може да ги изтегли и те да се проведат по-рано.

По мотив рекомендациите на полицията в този момент някогашният израелски министър председател Ехуд Барак, който е съперник на Нетаняху, го прикани да се отдръпна краткотрайно от поста и ръководещата коалиция на следващия ден сутринта да назначи негов заместител. Преди 10 години самият Нетаняху, който тогава бе водач на опозицията, насочи апел към тогавашния министър председател Ехуд Олмерт да подаде оставка по време на полицейско следствие. Тогава той сподели, че водач, който е заседнал до шията в разпити, не може да ръководи страната както би трябвало.

Полицията официално разгласи, че подозира Нетаняху предишното лято. След рекомендацията до прокуратурата може да минат месеци, преди да се вземе решение дали министър председателят да бъде упрекнат.

Какво счита полицията

Полицията насочи рекомендации за предявяване на обвинявания на Нетаняху по два случая. Първият е за приемането на първокласни дарове от богаташи като австралийския милиардер Джеймс Паркър или холивудския продуцент Арнън Милчън. Според медиите подаръците от Милчън са на стойност 750 000 шекела (214 000 долара), а тези от Паркър - 250 000 шекела (71 000 долара).

В подмяна Нетаняху е помагал на милиардерите в достъпа им до израелския медиен пазар, свързал е единия от тях с индийски предприемач, помагал им е по въпроси, свързани с американски визи и в региона данъчните облекчения.

Вторият случай е хипотетичен опит за влияние върху публицистичната политика на в. " Йедиот ахронот ", напомнят организациите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР