Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обеща днес да продължи да

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обеща днес да продължи да
Коментари Харесай

Нетаняху: Ще продължа да управлявам въпреки разследванията

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху даде обещание през днешния ден да продължи да ръководи страната. Той сподели това, откакто полицията предложи на основния прокурор да му повдигне обвинявания по отношение на две следствия, предадоха международните организации.

Нетаняху съобщи, че не е направил нищо неправилно. "Ще продължа да ръководя Израел отговорно и почтено ", сподели той в телевизионно послание. Нетаняху напомни, че против него до момента са осъществени 15 инспекции и всички са били безрезултатни, добавя ТАСС. Нетаняху упрекна полицията, че се е впуснала в "лов на вещици ", добавя АП.

По-рано през днешния ден полицията насочи рекомендации за предявяване на обвинявания на Нетаняху по два случая. Първият касае приемането на първокласни дарове от богаташи като австралийския милиардер Джеймс Паркър или холивудския израелски продуцент Арнон Милшан.

Според медиите подаръците от Милшан са на стойност 750 000 шекела (214 000 долара), а тези от Паркър - 250 000 шекела (71 000 долара). В подмяна Нетаняху е помагал на милиардерите в достъпа им до израелския медиен пазар, свързал е единия от тях с индийски предприемач, помагал им е по въпроси, свързани с американски визи и в региона данъчните облекчения.

Вторият случай касае хипотетичен опит за влияние върху публицистичната политика на в. "Йедиот ахронот ", напомнят организациите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР