Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обеща да анексира еврейските селища

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обеща да анексира еврейските селища
Коментари Харесай

Нетаняху обеща да анексира всички еврейски селища на Западния бряг

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху даде обещание да анексира еврейските селища на Западния бряг, в случай че бъде избран отново. На изборите на следващия ден министър председателят ще се бори за политическо оцеляване, заяви Асошиейтед прес.

"Планирам анексиране на всички селища, в това число това, което е навътре в най-големия палестински град Хеброн ", съобщи Нетаняху.

Изказването на премиера беше признато от Турция като расистко. Саудитска Арабия пък го дефинира като рискова ескалация и прикани за незабавно съвещание на министрите на външните работи на 57-те страни членки на организацията за ислямско съдействие.

Изборите се обрисуват да бъдат доста оспорвани. Нетаняху разчита на десните гласоподаватели и желае да притегли на своя страна еврейските заселници. Според изследване, оповестено на 12 септември, центристката партия "Синьо и бяло " се чака да бъде най-голямата в Кнесета след предварителните избори. Партията на Бени Ганц и Яир Лапид ще получи 33 места в 120-местния Кнесет, а партия "Ликуд " на премиера Бенямин Нетаняху ще завоюва 31 места. Все отново изследването носи положителни вести за Нетаняху. Крайнодясната Otzma Yehudit минава прага и ще получи четири места, което значи, че крайнодесният блок, воден от "Ликуд ", ще завоюва 59 места без поддръжката на "Нашият дом Израел " на Авигдор Либерман - покрай нужните 61 места за основаване на коалиция. Според сондажа явоцентристкият блок ще събере 54 места. "Нашият дом Израел " на Авигдор Либерман отхвърли да поддържа Нетаняху след изборите през април, което докара до неуспех при съставянето на коалиция и образуване на предварителни избори.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР