Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху каза днес след срещата си

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху каза днес след срещата си
Коментари Харесай

Нетаняху: Получих всичко, което поисках от президента Тръмп

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху сподели през днешния ден след срещата си с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че "не е сюрпризиран " от желанието на Тръмп за основаване на две страни като решение на казуса с палестинците, оповестиха израелски медии, представени от Ройтерс.

Казаното от Тръмп за основаване на две страни беше най-ясният израз на поддръжката на неговата администрация за подобен резултат. В предишното той е казвал, че ще поддържа решение на казуса посредством основаване на две страни, в случай че и двете страни го одобряват.

На брифинг след срещата си с Тръмп в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации Нетаняху сподели още, че Израел ще продължи да работи против военното подсилване на Иран в Сирия като в същото време резервира контактите с Русия.

"Заинтересувани сме от продължение на дейностите против военното подсилване на Иран в Сирия и предаването на смъртоносни оръжия на Ливан, това е от първостепенно значение за нашата сигурност ", сподели израелският министър-председател, представен от държавното израелско радио "Кан ", съобщи ТАСС. Той съобщи, че е разискал с Тръмп предаването на ракетни системи С-300 на Сирия.

Нетаняху уточни също, че злополуката на съветския аероплан Ил-20 на 17 септември над Средиземно море е можела да докара до по-сериозни последствия.

Израелският министър председател заяви, че е отправил към президента Тръмп избрани молби и американският президент е "дал еднопосочни указания " по отношение на тях. "Получих всичко, за което желаех ", добави Нетаняху.

Според ТАСС след срещата с Нетанаху, Тръмп е съобщи пред публицисти, че е подготвен да разиска с съветския президент Владимир Путин напрежението, зародило сред Русия и Израел след трагичния случай със самолета Ил-20.

"Ще приказвам в случай че това е подходящо, когато това е подходящо. Да, ще го направя ", сподели Тръмп в отговор на журналистически въпрос за това дали се готви да беседва с Путин по отношение на напрежението сред Израел и Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР