Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е разследван за предполагаеми случаи

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е разследван за предполагаеми случаи
Коментари Харесай

Премиерът на Израел може да бъде обвинен в корупция

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е разследван за хипотетични случаи за получени подкупи, оповестиха от полицията в страната, представени от международните организации. Допълва се, че има задоволително доказателства, с цел да бъде упрекнат той за рушвет, машинация и корист с доверие, като става дума за два обособени случая.

От израелската полиция показват още, че Бенямин Нетаняху е бил разпитван предишния месец. По този мотив той съобщи пред израелска телевизия, че обвиняванията са неоснователни и може да продължи да извършва отговорностите си като министър председател.

Като главен случай в следствието се показва молба на Нетаняху към издателя на авторитетния вестник " Йедиот Ахронот " да отразява положително дейностите на кабинета, като в подмяна получи помощ за отрицателни изявления против негов съперник в издателския бизнес. От полицията споделят, че по този случай обвинявания ще бъдат повдигнати и към редактора на " Йедиот Ахронот " Арнон Мозес.

Второто обвиняване против премиера на Израел е за приемането от дарове за над 100 хиляди $ от 2009 година насам от авторитетния холивудски продуцент Арнън Милчън. Според вестник " Джерусалем Поуст ", представен от Би Би Си, става дума в това число за скъпи бутилки шампанско и пури, като в подмяна Милчън щял да получи подпомагане за взимане на виза за Съединени американски щати. От полицията допълват, че и продуцентът ще бъде упрекнат в приемане на рушвет.

Вестник " Аарец " твърди, че откакто получил подаръците, Нетаняху придвижил и закон, който разрешава на израелци, върнали се в Израел откакто са живели в чужбина, да не заплащат налози в продължение на 10 години.

Дали против премиера на Израел ще бъдат повдигнати обвинявания, ще реши основният прокурор. Министърът на правораздаването Айелет Шакед показва, че даже това да стане факт, Бенямин Нетаняху не е задължен да подаде оставка.

68-годишният политик има два цялостни мандата като министър председател на Израел. Първият му мандат е сред 1996 и 1999 година, а вторият от 2009 до 2013 година. През 2013 година е избран отново, като общият му стаж като министър председател е 12 години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР