Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е обвинен в измама, злоупотреба

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е обвинен в измама, злоупотреба
Коментари Харесай

Премиерът на Израел е обвинен в измама и приемане на подкупи

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е упрекнат в машинация, корист с доверие и приемане на подкупи и против него са формирани три каузи за корупция. Според обвиняването едното от тях се отнася до прокарвани от Нетаняху регулации в интерес на телеком, в подмяна на позитивно отразяване в новинарския уебсайт на притежателя на този телеком, съобщи Асошиейтед прес.

Израелската прокуратура оповести детайлности към обвиняванията, повдигнати на премиера. В отговор на искане на юристите на Нетаняху за повече детайлности, прокуратурата разгласява в неделя писмо, в което се приказва за 315 случая, в които са отправяния претенции до уеб страницата "Уала " да показва в по-добра светлина Нетаняху и фамилията му. В писмото е представен някогашният основен акционер на телекома "Безек ", Шаул Елович, който е изразил опасения, че Нетаняху няма да утвърди доходоносни бизнес покупко-продажби за компанията, в случай че се появяват отрицателни публикации за премиера.

Нетаняху е приемал дарове от заможни предприемачи и е предложил услуги, с цел да получи по-положително отразяване в медии. Той отхвърля и разяснява, че е жертва в "лов на вещици " от неговите леви съперници и медиите.

Премиерът упорства, че няма да подаде оставка и не е длъжен по закон. Но това известие идва на фона на политически рецесия в Израел след неубедителни общи избори през април и септември.

Главният прокурор на Израел Авихай Манделблит реши да повдигне обвинявания за корупционни закононарушения против премиера Бенямин Нетаняху в три обособени каузи против него, в това число за рушвет в огромното корупционно следствие "Безек ".

Решението означи първия път в историята на Израел, в който настоящ министър-председател е с повдигнати обвинявания за закононарушения. 11 пъти Нетянху бе разпитван през 2018 година

През юни тази година, Сара Нетаняху, брачната половинка на премиера, бе приета за отговорна в корист с публични средства.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР