Премиерът на Италия Джузепе Конте се срещна с пострадали от

...
Премиерът на Италия Джузепе Конте се срещна с пострадали от
Коментари Харесай

Италианският премиер посети пострадали от експлозията в Болоня

Премиерът на Италия Джузепе Конте се срещна с потърпевши от експлозията на камион цистерна на околовръстното шосе на северния град Болоня, предадоха АП и Агенция Франс Прес, представени от Българска телеграфна агенция.

При гърмежа почина водачът на камиона, а 145 души получиха друга степен на пострадвания от изгаряния, парчета и части стъкло от прозорците на прилежащи здания. Пострадаха и български деца.

Вчера стана ясно, че най-тежко раненият в Болоня български възпитаник ще остане в болница 40 дни. Общо трима от ранените български възпитаници при детонацията в Болоня ще останат за лекуване в болница. Други четири от децата към този момент са изписани.

17-годишното момче, което е потърпевшо най-тежко, се намира в болничното заведение в Чезене и занапред лекарите ще преценяват дали да го оперират, заяви за " По света и у нас " кореспондентът на БНР в Италия Елена Шаханова. Най-засегнати са краката на момчето, защото горещата вълна от гърмежа безусловно е разтопила джапанките му.

По време на болничния ден за момчето е обезпечен преводач и грижите на медицинския личен състав са доста положителни, добави Шаханова.

Другите двама по-сериозно потърпевши български възпитаници са настанени за лекуване в болница Болоня, а лекуващият им доктор заяви, че имат изграния втора степен и би трябвало да останат в здравното зааведение най-малко още една седмица.

В същата болница е настанен и карабинерът, който избавил живота на учениците, попаднали в периметъра на огнената буря.

" Като се има поради динамичността на злополуката и евентуалните последствия, можем да кажем, че имахме шанс. Трябва да разберем какво се е случило, с цел да не се повтарят повече такива неща ", съобщи министър председателят на Италия Джузепе Конте.

il presidente del consiglio.Giuseppe Conte. visita le persone ferite,dal`incidente di bologna. grande presidente. pic.twitter.com/E9iOItbrTr

— susy (@susy43279731) August 7, 2018

От кадри на наблюдателна камера се вижда, че цистерната се е блъснала в спрял камион. При конфликта се получава дребна детонация и пожар, който няколко минути по-късно, когатомагистралата към този момент е била евакуирана, провокира голяма детонация, при която се срутва част от надлез.

След траяли цяла нощ инспекции на структурата, придвижването бе обновено в двете направления по съхранената част от околовръстния път. По този път минава огромна част от автомобилния трафик сред южната част на Италия и североизточния град Венеция, както и в посока на алпийските тунели към Австрия и Германия.

" Сега трябва да се обясни истината за тази доста тежка злополука ", каза министърът на превоза Данило Тонинели. Според него ще са нужни към 1 млн. евро и пет месеца за поправяне на позволената част от автомагистралата. Видеокадрите демонстрират, че цистерната даже не се пробва да спре, с цел да избегне камиона пред нея.

Възможно е шофьорът да е бил изтощен и задрямал или да е показал момент нехайство, предположи прокурорът на Болоня Джузепе Амато. Тези камиони обаче нормално са оборудвани с радари, които задействат спирачната система, даже в случай че водачът не го е направил, акцентират специалисти, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР