Премиерът на Италия Джузепе Конте съобщи днес, че ще поиска

...
Премиерът на Италия Джузепе Конте съобщи днес, че ще поиска
Коментари Харесай

Италия се шашна! Удължава извънредното положение

Премиерът на Италия Джузепе Конте заяви през днешния ден, че ще изиска от Народното събрание да бъде удължено изключителното състояние поради Ковид-19 до края на януари, съобщи Ройтерс.

Правителството се пробва да избегне внезапно нарастване на случаите на ковид, каквото се следи в други европейски страни.

Извънредното състояние, чийто период би трябвало да изтече в средата на октомври, дава по-големи пълномощия на държавното управление, улеснявайки заобикалянето на бюрокрацията, която значително затруднява вземането на решения в Италия.

" Ще предложим на Народното събрание да удължи изключителното състояние, евентуално до края на януари 2021 година ", съобщи Конте пред кореспонденти при посещаване в Южна Италия.

Правителството има болшинство в Народното събрание.

Италия беше първата европейска страна, претърпяла огромно разпространяване на ковид напролет. Тя съумя да ограничи заразяванията след строга карантина, траяла от март до май, само че е преди всичко в континентална Европа по смъртност от Ковид-19 с 35 894 умряли.

Ежедневните случаи още веднъж се усилват през последните два месеца, само че остават под 2000, което е по-малко от равнището им във Франция и Испания, които са принудени още веднъж да затегнат ограничаващите ограничения в някои региони.

" Ситуацията остава сериозна, макар че заразяванията са под надзор ", сподели Конте.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР