Премиерът на Италия Джузепе Конте призова в събота за смел

...
Премиерът на Италия Джузепе Конте призова в събота за смел
Коментари Харесай

Конте призова евролидерите към повече смелост за излизане от кризата

Премиерът на Италия Джузепе Конте прикани в събота за самоуверен проект за започване на виртуални диалози с водачите на Европейски Съюз и МВФ за избавяне на стопанската система и обществото на Италия от невиждания потрес, провокиран от пандемията на ковид.

Конте сподели, че проектът е нужен за превъзмогване на рецесията на нацията, така като италианските опозиционни фигури отбягват небрежно проведените и сериозно подложени на критика незабавни договаряния - и като се появяват известия за нови случаи на вируси в Рим.

Лидерите на Европейския съюз би трябвало да покажат, че са разбрали, че става въпрос за отбрана на взаимни ползи, сподели Конте във встъпително слово, предадено на водещите ръководители в Брюксел.
 Европейска комисия отделя 750 милиарда евро за
Европейска комисия отделя 750 милиарда евро за " Следващото потомство Европейски Съюз " *

Общата " финансова огнева мощност " на бюджета на Европейски Съюз ще доближи близо 2 трилиона евро

" В момента претърпяваме невиждан потрес с доста огромни човешки, обществени и стопански вреди ", сподели Конте, чиято страна е записала 34 301 смъртни случаи от ковид до събота и една от най-тежко засегнатите в Европа.

Очаква се третата по величина стопанска система на Европейски Съюз да се свие с минимум 8,3% през 2020 година, съгласно най-оптимистичната публична оценка.

За да подтиква интензивността в страните от Европейски Съюз, които са най-засегнати от рецесията COVID-19, Европейската комисия предложи проект за възобновяване на 750 милиарда евро - 500 милиарда евро безплатни средства и 250 милиарда евро заеми.

Очаква се Италия да получи към 172 милиарда евро .

" Трябва също да се възползваме от момента да превърнем рецесията в опция за унищожаване на всички спънки, които забавиха страната през последните 20 години ", сподели Конте.

Той сподели, че споделя мнението на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че не можем да си позволим да се върнем към положението преди рецесията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР